Dobrich News Добрич новини

Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият пожарникар

На 22 юли, в РУ Каварна е получен сигнал, че около 16:00 часа 79-годишна жителка на гр.Каварна е получила обаждане от непознат мъж, който се е представил за служител от пожарната. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият пожарникар заявява на възрастната жена, че дъщеря е пострадала при пожар и се налага спешна операция, за която е необходима сумата от 8 400 лева. Малко по-късно лицето хвърля през терасата на жилището си сумата от 3 050 лева и 2 златни пръстена на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Каварна.

На 22 юли, в 19:30 часа, в РУ Генерал Тошево е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с.Спасово, собственост на чужда гражданка. Установено е, че за времето от 16:00 часа до 19:20 часа на същата дата, неизвестен извършител е проникнал чрез взлом на метална решетка на прозорец в къщата. По данни на тъжителката Н.В. е извършена кражба на таблет. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Генерал Тошево.

На 22 юли, около 16:40 часа, в РУ Каварна е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя за с.Селце. Установено е, че Г.Н., на 39 г., от гр.Каварна, управлявайки личния си мотопед „Шенке” с добричка регистрация и с поставена на главата защитна каста блъска бездомно куче, внезапно пресичащо пътното платно. В резултат на това водачът губи контрол и пада на платното за движение. При възникналото ПТП получава охлузни рани по тялото и лицето. След преглед във ФСМП Каварна е освободен без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 22 юли, в 10:05 ч., в РУ Тервел е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между гр.Тервел и с.Кочмар. Установено е, че на около 5 км преди гр.Тервел противопожарен автомобил на РСПБЗН Тервел е аварирал, при което е направен разлив на моторно масло по пътното платно, с дължина около 500 метра. Непосредствено след аварията, в резултат на несъобразена с пътните условия скорост и замърсения въздух, водачът на лек автомобил „Фолксваген Шаран” с добричка регистрация ( А.М., на 21 г.) губи контрол над автомобила и за да избегне удар с намаляващия скоростта пред него лек автомобил „Ситроен Немо” с добричка регистрация, предприема маневра наляво и навлиза в насрещното платно за движение, като се удря челно в идващия насреща л.а. „Пежо 206” с добричка регистрация, управляван от Г.Р, на 24 г. При възникналото ПТП е пострадала пътничката от л.а. „Фолксваген Шаран”, Н.М., на 22 г., която е с контузна рана на главата. Водача на л.а. „Пежо 206” е получила фрактура на краката. Двете пострадали са настанени за лечение в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. По случая е образувано следствено дело.

На територията на ОД на МВР са регистрирани 6 пожара без нанесени материални щети, 1 с щети и 1 АСД .

23.07.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ