Dobrich News Добрич новини

Телефоните измами с една и съща схема

На 4 юли, около 17:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на територията на с. Белгун, обл. Добрич. Установено е, че през отворен прозорец, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата пари в евро и лева. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Каварна е установен извършителя на деянието С.С. (17 г.) от с. Белгун. По случа е образувано незабавно полицейско производство.

На 4 юли, около 18:40 часа в района на к.к. Албена, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,74 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ МВР Албена е задържан Н.К. (54 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 юли, около 05:00 часа в град Тервел, автопатрул спират за проверка ППС с животинска тяга. В хода на проверката в каруцата са установени 80 литра бензин в туби, електрически и ръчни инструменти, и ел. проводници. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че вещите са обект на кражба от два частни дома на територията на град Тервел. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Й. (47 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 юли, около 16:00 часа в Първо РУ МВР Добрич се тъжи 75-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 13:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за пожарникар. Чрез въвеждане в заблуждение, мъжът заявява на жената, че дъщеря й е пострадала в пожар по време на сватбеното си пътешествие в Америка и за лечението й е необходима сумата от 45 000 щатски долара. Малко по-късно пред жилището си жената предава сумата от 3 000 щ.д. и 1 000 лева. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 5 юли в е извършена проверка на частен имот на територията на с. Кранево, обл. Добрич. В хода на проверката са установени и иззети полиетиленови пликове и стъклен буркан със суха тревна маса с общо тегло 30 грама. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Албена.

На територията на ОД на МВР са регистрирани два пожара без материални загуби.

06.07.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ