Dobrich News Добрич новини

Завърши 33-я международен бридж фестивал "Албена 2015"

С награждаване на призьорите в отборния турнир завърши 33-я международен бридж фестивал "Албена 2015". Най-голямата купа и първото място безапелационно спечели "Видев" с капитан Кольо Видев /Любимец/, неговият партньор Любомир Игнатов /Варна/ и националните състезатели Владимир Марашев и Иван Цончев /София/.

На второ място се класира силният германски отбор "Speed" с капитан Майкъл Грьомолер. Той и неговият партньор Мартин Ридер са многократни участници в националния отбор на Германия, а другата им двойка Себастиан Рейм и Недю Бухлев са също германски топ състезатели. Третото място е за отбор "Витоша" с капитан Ради Радев /Ст. Загора/ и състезателите Георги Гергов /София/, Деян Спасов /Ст. Загора/ и Живко Драганов /София/.

Преди това бяха излъчени призьорите в двойковия турнир"Конгрес Албена". Победители в него станаха Иван Иванов и Иван Тонев от Варна, следвани от друга варненска двойка - Илко Попов и Антон Андонов. На трето място се класира румънската топ двойка Мариус Йонита и Филип Флорин.

Финал"Б" бе спечелен от поповската двойка Кремена и Димитър Капитански, а финал "С" - от добричлиите Николай Тончев и Йордан Щерев.

Всички участници поеха към родните си места, оставайки с незабравими спомени от преживанято в Албена и очаквайки следващото издание на фестивала догодина. От тяхно име организаторите от СК "Дама купа" изказват гореща благодарност на домакините от курортен комплекс "Албена" и най-вече към екипа на хотел "Фламинго Гранд" за предоставените перфектни условия за игра и отдих в комплекса.

Добрата новина е, че 33-ото издание на бридж феста отбеляза ръст на участниците, а спортната проява се утвърждава като една от най-авторитетните в европейския календар.