Dobrich News Добрич новини

Информационно съобщение на МВР

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР- ДОБРИЧ

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

ОД МВР ДОБРИЧ, информира гражданите на областта, че поради изчерпване на книжни тела за паспорти и бланки за разрешение за задгранично пребиваване, считано от 01.06.2015 г. временно се преустановява приема на заявления за издаване на документи „Паспорт” и „Разрешение за пребиваване с експресна и бърза услуга.



1 юни 2015 г.

На 29 май, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от избено помещение находящо се по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. На място е установено, че за времето от 26 май до 29 май, неизвестен извършител чрез взлом на входна врата е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторна косачка, моторен трион, моторен перфоратор и около 65 литра домашна ракия. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 29 май, около 15:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от стопански двор находящ се на територията на с. Честименско, обл. Добрич. На място е установено, че за времето от 24 май до 29 май, чрез взлом на прозорци, неизвестен извършител е проникнал в складово помещение. Извършена е кражба на неустановено количество зърно пшеница. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 31 май, около 03:00 часа в ж.к. „Добротица” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Р.С. (60 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени ел. материали – кабели, ел. предпазители, осветителни тела, ел. табла за предпазители и други вещи. От последвалите процесуално следствени действия е установено, че вещите са обекта на посегателство от две избени помещения находящи се в кв. „Добротица”. С полицейска мярка за срок от 24 часа Р.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е започнато бързо полицейско производство.

На територията на ОД на МВР е регистриран един пожар с нанесени материални щети и два пожара без материални загуби.

На 30 май, около 14:55 часа е получено съобщение за възникнал пожар в лекотоварен автомобил „Форд Транзит” в района на гара Север в град Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 15:48 часа. Вследствие на инцидента е унищожена кабината на МПС. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация на автомобила.

На 1 юни, около 06:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Добрич по главен път II-97 на кръгово кръстовище за град Балчик. На място е установено, че водач на товарен автомобил „Ивеко” със софийска регистрация, управляван от Н.С. (42 г.) от град Варна при навлизане в кръговото кръстовище удря движещия се по път с предимство лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 52-годишната Х.С. от град Добрич. Вследствие на удара, товарния автомобил се отклонява от траекторията си и удря последователно указателна табела и пешеходец бутащ велосипед по пътното платно. От настъпилото ПТП е пострадал пешеходеца М.К. (63 г.) от град Добрич, който е транспортиран и настанен в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, хематом на мозъка, с опасност за живота. На двамата водачи на МПС е взета кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

01.06.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ