Dobrich News Добрич новини

Шофиране и алкохол

На 5 юни, около 22:03 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Черно море” в град Балчик. На място е установено, че водач на лек автомобил „Рено” със шуменска регистрация губи контрол над МПС и се блъска в стълб за улично осветление в дясно по поска на движението си. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по автомобила. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство констатира наличието на 1,78 промила алкохол в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.М. (40 г.) от с. Божурово, общ. Кубрат. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 юни, около 15:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадало по бул. „България” в град Каварна. На място е установено, че П.Л. (28 г.) от с. Гроздьово, обл. Варна водач на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация застига и блъска 81 г. велосипедист. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал велосипедиста Ж.Д. от град Каварна, който е освободен за домашно лечение с прохлузни рани по крайниците. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство констатира наличието на 0,73 промила на водача на МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 5 юни, около 23:40 часа по ул. „Опълченска” в град Генерал Тошево, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ю. М. (49 г.) от с. Разбойна. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 6 юни, около 15:00 часа по пътя с. Орляк – с. Зърнево, обл. Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,83 промила в издишания от водача въздух. В хода на проверката е констатирано, че водача на МПС не лишен от правоуправление на МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А. К. (41 г.) от с. Жегларци, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 6 юни, около 17:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Субару” със софийска регистрация паркиран по черен път в местността „Балтата” в к.к. „Албена”. Установено е, че за времето от 16:00 часа до 17:00 часа чрез отключване на багажник, неизвестен извършител е извършил кражба на два броя фотоапарати, два броя обективи и статив. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.


На територията на ОД на МВР е регистрирани пет пожара без материални загуби.

08.06.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ