Dobrich News Добрич новини

Телефони измами и кражби

На 18 юни, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се в с. Овчарово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 30 август 2014 г. до 11:30 часа на 17 юни, чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба покъщнина и кухненска посуда. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от служители на Второ РУ МВР Добрич са установени извършителите на деянието С.С. (32 г.), С.С. (23 г.) и К.Х. (40 г.) и тримата от с. Овчарово. Вещите обект на посегателството са предадени по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 юни, около 17:25 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама. Установено е, че около 15:00 часа на същата дата на домашния телефон на Ж.П. (75 г.) от град Каварна е получила обаждане от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия доктор заявява на възрастната жена, че дъщеря й е пострадала при токов удар и за лечението й е необходима сумата от 10 000 лева. Около 16:00 часа пред жилището си по ул. „Хаджи Димитър”, жената предава сумата от 2 450 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 18 юни, около 14:55 часа в с. Орляк, обл. Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация управляван от И.Т. (41 г.) от с. Орляк. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача управлява МПС в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС без съответното СУМПС. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел

На територията на ОД на МВР са регистрирани три пожара без нанесени материални щети.

19.06.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ