Breaking News

Кражбите днес

На 8 юни е получено съобщение за извършена кражба от стопански двор на територията на кв. „Рилци” в град Добрич.. Установено е, че за времето от 4 юни до 8 юни неизвестен извършител е извършил кражба на метална кофа за мотокар. В хода на работа, служители на Първо РУ МВР Добрич установяват извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани А.И. (25 г.) и криминално проявения Г.Й. (16 г.), и двамата от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 юни, около 09:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от складово помещение находящо се по бул. „3-ти Март” в град Добрич. Установено е, че за времето от 09:30 часа на 5 юни до 08:30 часа на 8 юни неизвестен извършител е проникнал в помещението. Извършена е кражба на алуминиеви части от машини, ръчни и електрически инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 8 юни, около 16:30 часа се тъжи 50 – годишен жител на с. Ябланово, обл. Сливен. По данни на тъжителя, за времето от 5 май до 4 юни т.г. неизвестен извършител е извършил кражба на 6 броя металообработващи машини и шаблони от производствено помещение находящо се в Индустриална зона на град Сливен. В интернет обява от град Добрич, тъжителя успява да познае част от откраднатото му имущество. След незабавно предприетите процесуално следствени действия от служители на Първо РУ МВР Добрич, в частен дом и гаражно помещение находящи се по ул. „Хан Тервел” в град Добрич, са установени четири броя от металообработващите машини, обект на посегателството. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

На 8 юни, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Тюленово, обл. Шабла. Установено е, че за времето от 1 януари до 8 юни, чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил кражба на 360 метра меден електрически проводник от четири междустълбия находящи се в с. Тюленово. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На територията на ОД на МВР е регистрирани един пожар без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

09.06.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ