Dobrich News Добрич новини

500 състезатели очакват в Албена за Националните първенства по тенис

В Албена започват националните първенства по тенис. В отделните възрастови групи ще се включат над 500 състезатели, информира спортният мениджър на ваканционното селище Руслан Йорданов. Първо ще бъдат излъчени шампионите на България до 16 г. На 24 май са първите срещи от квалификациите при юношите и девойките, а от 25 до 30 май са двубоите от основните схеми. Мачовете ще се играят на кортовете на тенис центровете «Калиопа» и «Сенди Бийч». Всички кортове са перфектно подготвени и готови да приемат най-добрите ни тенисисти в битката за отличията в тази възраст. При 16-годишните са се записали за участие общо 105 юноши и девойки.

В рамките на един месец официалният тенис курорт на България ще се превърне в тенис столицата на полуострова, тъй като всяка седмица ще има държавни първенства. Следват шампионатите до 18, 14 и 12 години.

Веднага след държавните първенства в комплекса ще се състои и първото издание на откритите международни турнири по тенис „Royal cup”.

Първото издание на „Царската купа” е за момичета и момчета до 9, 10, 11 и 12 години. Призьорите на първите три места ще получат красиви, а 16-те финалисти ще бъдат наградени от Виваком със смартфони Samsung Galaxy A3 и А5. Лятото на кортовете в Албена продължава с лагери на групи от България и чужбина, кампове на Драйзам тенис академия, както и с други турнири за различни възрастови групи.