Dobrich News Добрич новини

Криминалната хроника по празниците

На 31 декември 2014 г., около 23:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП между лек автомобил „Опел” със старозагорска регистрация и лек автомобил „Дачия” със софийска регистрация по бул. „Добруджа” в град Добрич в района на Съдебна палата. Вследствие на инцидента са пострадали возещите се две момичета в лек автомобил „Опел” на 16 и 17 години от град Добрич. Същите са настанени в МБАЛ Добрич с диагноза съответно фрактура на лява ръка и фрактура на череп, без опасност за живота. На 21 –годишния водача на лек автомобил „Опел” е съставен АУАН по ЗДвП.

На 31 декември, около 06:10 часа е получено съобщение от 58-годишна жителка на град Генерал Тошево. По данни на тъжителката на 30 декември, около 23:30 часа на домашния телефон на майка й е получено обаждане от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицаи заявява на 80-годишната жена, че дъщеря й е участник в ПТП, с пострадал и за да избегне наказание е необходима сумата от 15 000 лева. Малко по-късно възрастната жена предава сумата от 6 000 лева на непознат мъж пред жилището си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.
На 2 януари, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на кръговото кръстовище на град Балчик. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген” със сливенска регистрация, управляван от неправоспособната Т.С. (14 г.) от с. Стражица при движение по главен път I-9 посока град Каварна, губи контрол над МПС, навлиза в тревната площ и се блъска в канавката разделяща пътното платно от кръговото кръстовище. Водача на МПС е прегледана в ЦСМП Балчик и освободена за домашно лечение.

На 4 януари, около 20:05 часа е получено съобщение от гражданин за установен извършител на кражба в момент на извършването й от гаражно помещение в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. На място е установено, че чрез взлом В.А. (27 г.) от град Добрич е проникнал в помещението и е извършил кражба на 20 литра спиртни напитки, заваръчен апарат и 5 броя електрически инструменти. Вещите обект на кражбата са установени на около 50 метра от помещението и върнати на потърпевшия. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич е задържан извършителя на деянието. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 януари, около 15:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Българево, общ. Каварна. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 3 януари до 15:30 часа на 4 януари от незаключена стопанска постройка неизвестен извършител е извършил кражба на моторен трион и 4 броя електрически инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

През изминалите почивни дни са регистрирани 5 ПТП.

На територията на ОД на МВР са регистриран 13 пожара без нанесени материални щети и шест пожара с материални загуби.

05.01.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ