Dobrich News Добрич новини

Движение с несъобразена скорост

На 19 декември, около 12:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището между ул. „Георги Попов” и ул. „Божур” в посока ж.к. „Иглика” в град Добрич. Установено е, че В.Д. (25 г.) от с. Божурово водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация при движение с несъобразена скорост се блъска в намалящия пред него лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Вследствие на удара, лекия автомобил „Фолксваген” се завърта, удря се в електрически стълб и блъска движещата се по тротоара пешеходка на 62 г. от град Добрич. Вследствие на ПТП е пострадала пешеходката, която е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на лява ключица и 4 счупени ребра, без опасност за живота. Извършената проверка на водача на лек автомобил „Опел” за употреба на наркотични и упойващи вещества с техническо средство отчита положителна проба за употреба на наркотичните вещества амфетамин и марихуана. На двамата водачи за взети кръвни проби за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 19 декември, около 15:35 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Камен бряг, общ. Каварна. Установено е, че за времето от 9 декември до 19 декември, чрез срязване неизвестен извършител е извършил кражба на 250 линейна метра медни проводници от междустълбия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

На 19 декември, около 17:30 часа е получено съобщение за изнесена кал на пътното платно между селата Пчеларово и Узуново, обл. Добрич. На място са изпратени екипи на РУП Генерал Тошево за обезопасяване на участъка от пътя. Изпратена е и почистваща техника – товарач, с цел почистване на пътния участък. Около 18:20 часа водач на лек автомобил „Фолксваген” поради движение с несъобразена скорост и несъобразявайки се с поставените сигнало отразителни знаци и с включените аварийни светлини на товарача се блъска в предната дясна част на товарната кофа. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водача на лекия автомобил, който е настанен в МБАЛ Добрич с две счупени ребра, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Генерал Тошево.

На 21 декември, около 12:00 часа в РУП Каварна се тъжи 50 - годишен жител на град Каварна. По данни на тъжителя, за времето от 17:00 часа на 20 декември до 12:00 часа на 21 декември, неизвестен извършител е извършил кражба на заваръчен апарат, бензин агрегат и два броя електрически инструменти, находящи се в неукрепена външна стълбищна площадка на имота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

Контролните органи са съставили 8 актa по ЗБЛД и 4 акта по ЗДвП.
През изминалите почивни дни са регистрирани 11 ПТП.
На територията на ОД на МВР са регистрирани 1 пожар с материални загуби и един пожар без нанесени материални щети.

22.12.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ