Dobrich News Добрич новини

Полицейска хроника по празниците

На 23 декември, около 13:10 часа се тъжи 56-годишна жена от град Каварна. По данни на тъжителката, около 12:30 часа е получила обаждане по домашния си телефон от непознат мъж. Чрез въвеждане в заблуждение същия заявява, че синът й е пострадал при ПТП и е необходима сума пари за закупуване на златни пирони, като за лечението е необходима сумата от 6 000 лева. Малко по-късно жената предава сумата от 581 лева на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

На 24 декември, около 02:40 часа чрез ЕЕН 112 е получено съобщение за възникнал скандал пред нощно заведение по ул. „Васил Левски” в град Добрич. Тримата пострадали са отведени в ЦСМП Добрич, двама от тях са освободени за домашно лечение а третият пострадал е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, и травми в областта на лицето, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 25 декември, около 22:34 е получено съобщение за това, че неизвестен извършител прави опит да взломи лек автомобил находящ се по ул. „Георги Кирков” в град Добрич. На място са изпратени екипи на Първо РУП Добрич, който установяват взлом на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. След проведени оперативно издирвателни мероприятия по ул. „Екзарх Йосиф” е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Г.Г. (26 г.) от град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 25 декември, е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Божурово, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” при движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, напуска пътното платно, блъска се в крайпътно дърво и се преобръща. Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали неправоспособния водач на МПС И.Р. (15 г.) и возещата се в автомобила М.И. (14 г.) и двамата от с. Божурово. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

На 25 декември, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Приморци, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Ровър” с добричка регистрация застига и блъска движещата се по пътното платно 72-годшишна жителка на с. Приморци. Същата е отведена и настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на лява мишница, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

На 25 декември, около 17:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал по пътя с. Кардам – с. Рогозина, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Сеат” при движение с несъобразена скорост на 300 метра след табелата за с. Чернооково губи контрол над МПС, напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение и се преобръща по таван. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал 34- годишния водач от с. Кардам, който е настанен в МБАЛ Добрич с травма на главата с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Генерал Тошево.

На 26 декември, около 14:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от имот находяш се в с. Нова Камена, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 21 декември до 26 декември, чрез взлом на врата, неизвестен извършител е проникнал в помещението. Пои данни на тъжителя е извършена кражба на около 3,5 тона фураж царевица. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

На 28 декември, около 06:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на с. Ваклино, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Форд” с румънска регистрация при движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС и се блъска в бетонен стълб. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по превозното средство. Извършената проверка за употреба на алкохол на водача на МПС с техническо средство констатира наличието на 2,56 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Шабла е задържан румънският гражданин управлявал МПС.

През изминалите почивни дни са регистрирани 14 ПТП.

На територията на ОД на МВР са регистриран 2 пожара без нанесени материални щети и един пожар с материални загуби.

29.12.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ