Dobrich News Добрич новини

Трагедии по пътищата

На 28 ноември, около 15:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на територията на РУ МВР Тервел. На място е установено, че неправоспособен водач на лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация при движение от град Тервел посока с. Божан, на мокър участък от пътя губи контрол над МПС, напуска ПТП и се удря последователно във водоотвеждащ канал и крайпътно дърво. 19- годишния водач от с. Поп Груево е откаран в ЦСМП Тервел, в критично състояние и по-късно почива. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.
На 28 ноември, около 20:58 часа е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил по околовръстен път град Добрич преди кръговото кръстовище за град Балчик. На място е установено, че 20 - годишен водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация с цел да избегне челен удар с насрещно движещ се автомобил, който е навлязъл частично в неговата лента, напуска пътното платно в дясно по посока на движението си и блъска намиращата се извън пътното платно 18 – годишна жена от град Добрич. Вследствие на настъпилото ПТП, жената е отведена в ЦСМП Добрич, където след обстоен преглед е настанена в отделение по Ортопедия при МБАЛ Добрич с диагноза открита фрактура на долен ляв крайник, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

На 29 ноември, около 21:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-29 на около 13 км. от град Добрич посока град Генерал Тошево, водач на товарен автомобил „ДАФ” с прикачено ремарке, с руска регистрация, се поднася, деформира около 100 метра крайпътна мантинела и се преобръща на лявата си страна, върху пътното платно. Към настоящия момент пътя продължава да е блокиран и да затруднено движението в района, като тежкотоварните автомобили се отбиват по обходен маршрут. Екипи на пътна полиция са трети ден на място за отбиване и пропускане на МПС.
[next]
На 30 ноември, около 19:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-71 от с. Стефаново посока към с. Славеево. На място е установено, че водач на лек автомобил „ВАЗ” с варненска регистрация поради заледена пътна настилка губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал возещия се на предна дясна седалка в автомобила, който е настанен в отделение по Ортопедия при МБАЛ Добрич с фрактура на ляв долен крайник, без опасност за живота. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача не притежава СУМПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.
На 30 ноември, около 15:40 часа е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил по пътя между селата Малина и Методиево, обл. Добрич. На място е установено, че на прав и заледен участък, водач на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водача, който настанен в отделение по Ортопедия при МБАЛ Добрич със счупен таз, без опасност за живота. По случая се извършва проверка по описа на РУП Генерал Тошево.

Контролните органи са съставили 4 актa по ЗБЛД и 6 акт по ЗДвП.
На територията на ОД на МВР е регистриран един пожар с материални загуби.

01.12.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ