Dobrich News Добрич новини

Тя предава сумата от 6 900 на непознат мъж

На 10 декември, около 09:00 часа в РУП Балчик се тъжи 63 годишна жена от град Балчик. По данни на тъжителката на 9 декември, около 12:00 часа е получила обаждане от непознат мъж представящ се за доктор. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия доктор заявява на жената, че синът й е пострадал и е настанен в болница в град Варна, като за лечението му е нужна сумата от 12 000 лева. Малко по-късно жената предава сумата от 2 650 лева на непознат мъж пред дома си в град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Балчик.

На 10 декември, около 12:30 часа в РУП Каварна се тъжи 79 годишна жена от град Каварна. По данни на тъжителката, около 10:00 часа е получила обаждане от непознат мъж представящ се за доктор. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия лекар заявява на възрастната жена, че дъщеря й е болна от вирусно заболяване, като за лечението й са необходими медикаменти, за които жената трябва да плати. Малко по-късно тя предава сумата от 6 900 лева на непознат мъж в град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.
НА 10 декември в РУП Каварна е получено съобщение от 77- годишна жена от град Каварна. По данни на тъжителката, чрез въвеждане в заблуждение неизвестни извършители са поискали сумата от 3 000 лева за получаване на колетна пратка от Германия. След проведени оперативно издирвателни мероприятия са установени и задържани Й.Й. (26 г.) от град Балчик и С.Д. (25 г. ) от град Шумен. Сумата пари е открита в един от задържаните. Работата по случая продължава по описа на РУП Каварна.

На 10 декември, около 07:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от общински имот на територията на с. Преселенци, общ. Генерал Тошево. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 9 декември до 07:00 часа на 10 декември чрез взлом неизвестен извършител е извършил кражба на около 500 литра дизелово гориво съхранявани в цистерна находяща се в имота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Генерал Тошево.

На 10 декември, около 11:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от обект находящ се на територията на с. Кремена, общ. Балчик. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 9 декември до 09:00 часа на 10 декември, неизвестен извършител е извършил кражба на 820 литра дизелово гориво и два броя акумулаторни батерии от 4 селскостопански машини паркирани в имота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Балчик.

Контролните органи са съставили 1 акт по ЗБЛД.

През изминалото денонощие са регистрирани 4 ПТП.

На територията на ОД на МВР са регистрирани 1 пожар без материални загуби.

11.12.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ