Dobrich News Добрич новини

Test drive Windows 10

Изтегляне на Windows Technical Preview
Изпълнете следните стъпки, за да изтеглите Technical Preview:

Запишете се за програмата Windows Insider, ако още не сте го направили.

Прочетете изискванията към системата.

Щракнете върху една от връзките за изтегляне на тази страница, за да изтеглите специален файл, наречен ISO файл, който можете да използвате за инсталиране на предварителния преглед.

При завършване на изтеглянето прехвърлете ISO файла на инсталационен носител, като например USB флаш устройство или DVD диск.

Стартирайте компютъра от инсталационния носител, след което изпълнете стъпките за извършване на инсталация на чисто.


Важно

Необходима е програма на трето лице за конвертиране на ISO файла в носител, който може да се инсталира – софтуерът за записване на DVD диск в повечето случаи включва тази възможност.

Имайте предвид, че може да е рисковано да изпробвате ранна компилация като тази. Затова е препоръчително да не инсталирате предварителния преглед на основния ви домашен или служебен компютър. Възможно е неочаквани сривове на компютъра да повредят или дори да изтрият вашите файлове, така че е добра идея да архивирате всичко.

Ако искате да прекратите използването на Windows Technical Preview и да се върнете към своята предходна версия на Windows, е необходимо да преинсталирате предходната версия от носителя за възстановяване или инсталиране, предоставен с компютъра – обикновено DVD диск. Ако не разполагате с носител за възстановяване, можете да създадете такъв от дела за възстановяване на вашия компютър с помощта на софтуера, предоставен от производителя на компютъра. Трябва да направите това преди надстройването. За повече информация прегледайте раздела за поддръжка в уеб сайта на производителя на компютъра.

След като инсталирате Windows Technical Preview, няма да можете да използвате дела за възстановяване на компютъра, за да се върнете към предишната версия на Windows.

Майкрософт