Dobrich News Добрич новини

Кражба, пожари и катастрофа

На 9 ноември, около 22:15 часа в района на кв. „Добротица” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на работа в автомобила се откри и иззе суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество – канабис, с приблизително тегло 3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП са задържани П.Ч. (25 г.) и К.К. (25 г.) и двамата от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 ноември, около 11:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Раковски, общ. Каварна. На място е установено, че около 10:00 часа водач на лек автомобил „Мицубиши” с варненска регистрация поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в електрически стълб. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по автомобила, а стълба е напълно унищожен. Водача на МПС напуска произшествието, като работата по установяването му продължава. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е лишен от право да управлява МПС. По случая е образувано досъдебно производство.
На 9 ноември, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Изворово, общ. Генерал Тошево. На място е установено, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя радиокасетофони. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че извършителя на деянието е непълнолетния Ю.М. (14 г.) от същото село. Работата по случая продължава по описа на РУП Генерал Тошево.

Контролните органи са съставили 30 акта и 84 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани три пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.
На 9 ноември, около 03:24 часа е получено съобщение от ЕЕН 112 за възникнал пожар в лек автомобил по бул. „Трети Март” в град Добрич. Изпратените екипи потушават огъня в 05:25 часа. Вследствие на пожара напълно е изгорял лек автомобил „Алфа Ромео” със софийска регистрация. Причините за възникването на инцидента се изясняват.

10.11.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ