Dobrich News Добрич новини

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

На 28 ноември, за времето от 10:00 часа до 12:00 часа и от 14:00 часа до 16:00 часа на територията на Първо РУ МВР – Добрич (път II-29-комплекс Пети километър) ще се проведе СПО „Товарни автомобили и автобуси”.
В участието на СПО ще вземат участие служители на сектор „Пътна полиция” – Добрич и РД „Автомобилна Администрация” Добрич.
Акция TEN IT е по линия на TISPOL за контрол над товарните автомобили и автобуси на територията на 14 страни.
На 26 ноември, около 15:25 часа служители на сектор Пътна полиция при ОД МВР Добрич, по ул. „Ясна поляна” в град Добрич спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача с техническо средство „Дръг чек” е установено наличието на наркотични вещества – опиум и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан П.С. (32 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 26 ноември, около 08:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Тянево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 25 ноември до 08:00 часа на 26 ноември неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 4 400 лева. След проведени неотложни оперативно издирвателни мероприятия от служители на Второ РУП Добрич е установен извършителя на деянието В.В. (26 г.) от с. Тянево. Част от сумата предмет на кражбата в размер на 4 300 лева е предадена по надлежния ред. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.
[next]
На 26 ноември, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между с. Капиново и с. Изворово, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” на около 100 метра преди с. Капиново, блъска внезапно пресичащ пътното платно едър рогат добитък / крава/. Вследствие на удара, животното загива. Водача на МПС е настанен в отделение по Ортопедия при МБАЛ Добрич с фрактура на пръст на лявата ръка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Генерал Тошево.

На 26 ноември, около 12:25 часа е получено съобщение за извършена кражба от имот на територията на с. Безмер, общ. Тервел. На място е установено, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал във фургон. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 140 кг. пчелен мед. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

Контролните органи са съставили 1 акт по Закона за българските лични документи.
На територията на ОД на МВР са регистрирани един пожар без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

27.11.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ