Dobrich News Добрич новини

Селянин, блъска старица на пешеходна пътека в Добрич

На 12 ноември, около 18:00 часа възниква ПТП на кръстовището на ул. „Теменуга” и ул. „Орфей” в град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация не пропуска пресичащата на пешеходна пътека 76 – годишна жена от град Добрич и я блъска. 28 – годишния водач от с. Телериг, обл. Добрич откарва пострадалата жена в ЦСМП Добрич. След обстоен преглед е установено, че същата е със счупена костица на ляв глезен, освободена за домашно лечение без опасност за живота.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик са установени криминално проявените Д.М. (37 г.), Н.Ф. (48 г.) и В.С. (27 г.) и тримата от село Стражица, общ. Балчик. В хода на работа е установено, че тримата са извършители на кражба на 11 броя радиатори от общинска сграда на територията на с. Стражица, извършена на 4 ноември т.г.. Вещите обект на кражбата са установени и върнати на собственика. Работата по случая продължава по описа на РУП Балчик.
След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик е установен непълнолетния Ж.М. (14 г.) от с. Бобовец, общ. Балчик. В хода на работа е установено, че същия е извършител на взломна кражба на сума пари и хранителни продукти от търговски обект на територията на с. Бобовец, извършена на 26 октомври т.г. Работата по случая продължава по описа на РУП Балчик.

Контролните органи са съставили 12 акта и 25 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР е регистриран един пожар с материални загуби.

13.11.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ