Dobrich News Добрич новини

Кражба, кучешки набези над хора и ПТП

На 11 ноември, около 01:40 часа по ул. „Каменица” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката в автомобила са установени около 40 броя безалкохолни и енергийни напитки. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че същите са обект на кражба от обект за бързо хранене, находящ се на централна автогара в град Добрич. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявения водач на МПС, С.И. (18 г.) от с. Карапелит, возещите в автомобила Д.Г. (19 г.) от с. Хитово, Д.Е. (17 г.), Г.Г. (17 г.) и двамата от с. Карапелит. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 11 ноември около 14:30 часа е получено съобщение от кмета на с. Коритен за пострадала 60 годишна жена от същото село. Установено е, че на улицата в селото жената е нападната от глутница от три кучета. Вследствие на инцидента жената е настанена в ортопедично отделение на МБАЛ Добрич с разкъсна рана на глава и дясна предмишница, и прободни рани от кучешки зъби на лява предмишница. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

Контролните органи са съставили 11 акта и 26 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР няма регистрирани пожари.

12.11.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ
[next]
На 10 ноември, около 23:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на околовръстен път – източна дъга. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, и се удря в стълб за високо-волтово напрежение. Водача на автомобила е отведен от медицински екип в МБАЛ Добрич, с множество контузно-разкъсни рани на главата и фрактури на лява подбедрица. Настанен в интензивно отделение за наблюдение без опасност за живота. Взета е кръвна проба за изследване за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
Контролните органи са съставили 8 акта и 22 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.
На 10 ноември, около 16:13 часа е получено съобщение за възникнал пожар на покривна конструкция на къща по ул. „Морава” в град Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 17:30 часа. Вследствие на пожара е унищожена 3 м2 покривна конструкция, спасена е сградата. По първоначална информация, причината за възникването на инцидента е неправилно монтирано коминно тяло.

11.11.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ