Dobrich News Добрич новини

ПТП-та

На 31 октомври, около 21:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 на около 500 метра след село Ваклино, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация при движение от село Ваклино посока град Шабла, напуска пътното платно по посока на движението си и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП на място загиват 57 годишен мъж от с. Крапец и 30 годишен мъж от с. Граничар, общ. Шабла. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

На 1 ноември, около 21:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на пътя от с. Коларци, общ. Тервел посока град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация при движение с несъобразена скорост удря движещия се пред него лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. Вследствие на удара, двете МПС се преобръщат. От настъпилото ПТП загива 37 – годишния водач на лек автомобил „Форд”, от с. Лозенец, общ. Крушари. Водача на другото МПС е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Същия е прегледан от медицинско лице, като не са установени видими наранявания. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.
На 2 ноември, около 11:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път от с. Коритен в посока с. Александрия, общ. Крушари. На място е установено, че водач на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост с пътните условия губи контрол над МПС, напуска пътното платно в дясно по посока на движението си и се удря в крайпътно дърво. Следствие на настъпилото ПТП возещата се на предна дясна седалка 54 – годишна жена от град Добрич е приета с тежка черепно мозъчна травма в „Спешно отделение”, където по-късно почива. Водача на МПС 32 – годишна жена от град Добрич е настанена в реанимация с опасност за живота. Возещото се три годишно момиче в детско столче на задна седалка е невредимо. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

На 2 ноември, около 10:30 часа е получено съобщение за прострелян мъж в землището на с. Славеево, общ. Добричка. На място е установено, че по време на ловен излет 52- годишен мъж от с. Славеево при опит да разтърве две ловни куче се самопрострелва в областта на дясно рамо, със законно притежавано ловно оръжие пушка „Меркел”. Пострадалия е отведен в ЦСМП Добрич, след което е транспортиран в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна, в отделение „Гръдна Хирургия” в стабилизирано положение с непосредствена опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

На 1 ноември, около 21:20 часа по бул. „Добруджа” е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършения полеви тест с техническо средство за употреба на упойващи вещества, индикацията отчита положителен резултат за наличието на упойващо вещество – опиум на водача на МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Д.Д. (27 г.) от с. Сираково, обл. Добрич. Работата по случая продължава по описа на Първо РУП Добрич.

Контролните органи са съставили 34 акта и 86 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби.

03.11.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ