Dobrich News Добрич новини

Кражби, пожар, катастрофа, алкохол по пътищата

На 20 октомври, около 08:20 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич. Установено е, че за времето от 19:00 часа на 18 до 07:30 часа на 20 октомври, чрез взлом на дясно стъкло неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Форд Транзит”. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя моторни триони, седем броя електрически инструменти и ръчни инструменти. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

На 20 октомври, около 14:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на 22 броя осветителни тела от производствено предприятие, находящо се по ул. „25-ти Септември” в град Добрич. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП Добрич са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани К.И. (59 г.) от град Добрич, криминално проявените Д.Н. (42 г.) от с. Каблешково, общ. Тервел и И.А. (52 г.) от с. Ведрина, общ. Добричка. По случая се работи в условията на бързо полицейско производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 20 октомври, около 21:30 часа е получено съобщение на ЕЕН 112 за възникнало ПТП по главен път град Генерал Тошево посока град Добрич, на около 500 метра след разклона за с. Царевец. На място е установено, че лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния водач П.П. (29 г.) от град Добрич при движение с несъобразена скорост на суха пътна настилка, губи контрол на МПС, и се удря с дясна част на автомобила в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП на място загива возещия се на задна дясна седалка в автомобила 17 –годишен младеж от град Добрич. Возещия се на предна дясна седалка 26 годишен мъж от град Добрич е настанен в ОАРИЛ при МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, счупен таз, в кома и с опасност за живота. Возещия се на задна лява седалка в автомобила е настанен за наблюдение в Неврохирургия при МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат, същия е настанен в ОАРИЛ при МБАЛ Добрич с коремни и гръдни контузии, без опасност за живота. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

На 20 октомври, около 21:00 часа по път II-29, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2, 86 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Генерал Тошево е задържан Г.Г. (31 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Контролните органи са съставили 28 акта и 63 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 2 пожара с материални загуби и 4 пожара без нанесени материални щети.
На 20 октомври, около 17:24 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на с. Сливенци, общ. Добричка. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 19:35 часа. Вследствие на пожара са унищожение 15- броя бали фураж. Причината за възникването на инцидента е детска игра.

21.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ