Breaking News

Грабежи и алкохол по пътищата

На 27 октомври, около 04:17 часа е получено съобщение от оператор на частна охранителна фирма за извършена кражба от охраняван от тях обект по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на метална врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта и е извършил кражба на сумата от 4 000 лева. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

На 27 октомври, около 15:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Захари Стоянов” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и около 16 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.
На 27 октомври, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Гривица” в град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация при движение на заден ход, се блъска в паркиран лек автомобил „Шевролет” с добричка регистрация.
Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство установява наличието на 1,58 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан М.К. (49 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Контролните органи са съставили 21 акта и 33 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич не са регистрирани пожари.

28.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

От 27 октомври 2014 г.
[next]
На 26 октомври. Около 02:25 часа по ул. „Г. Кирков” в град Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,25 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Ж.Д. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 25 октомври, около 18:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на бул. „Добричка епопея” с бул. „3-ти Март” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост на мокра пътна настилка, губи контрол над МПС и се блъска в дясно по поска на движението си в метален стълб. Вследствие на настъпилото ПТП, водача на МПС поучава контузна рана в областта на дясна подбедрица. След обстоен преглед същия е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство е с отрицателен резултат. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.
На 25 октомври, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Тюленово. Установено е че за времето от 16:00 часа на 24 до 11:00 часа на 25 октомври, чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил кражба на 450 метра електрически проводник от четири междустълбия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Шабла.
На 25 октомври, около 14:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път I-9 на около 500 метра след кръстовището за вилна зона „Кулака” в посока град Варна. Установено е, че водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се преобръща в ляво по поска на движението си. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по МПС. Водача и пътници са отведени в ФЦСМП Балчик, прегледани и освободени, без опасност за живота. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

Контролните органи са съставили 20 акта и 37 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 2 пожара без нанесени материални щети.

27.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ
От 27 октомври: