Dobrich News Добрич новини

Организирана престъпна група разбита при операция в Добрич

Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, е разбита при операция в Добрич

Акцията на служители от областната дирекция и на ГД „Криминална полиция“ е проведена под контрола на Специализираната прокуратура; От ръководителите и участниците са иззети наркотични вещества, електронни везни, парични суми и оръжие
На 7 октомври, в хода на съвместни оперативно-издирвателни действия на служители на ОДМВР – Добрич и на ГД „Криминална полиция”, в Добрич са задържани двама души за разпространение на хероин. В хода на работата, осъществена под контрола на Специализираната прокуратура, са задържани и останалите осем участници в организираната престъпна група. Те са криминално проявени и ефективно осъждани за престъпления по чл. 354 а от НК. Извършени са претърсвания на множество адреси на територията на града, откъдето са иззети наркотични вещества, електронни везни, парични суми и оръжие. 
На 8 октомври са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 321 и чл. 354а от НК. На 10 октомври, на заседание на Специализирания наказателен съд, е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на всички десетимата обвиняеми.  Работата по случая продължава.

ОД МВР ДОБРИЧ