Dobrich News Добрич новини

Грабеж и пожари в Добрич

На 4 октомври, около 11:25 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Владимирово, общ. Добричка. Установено, е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в метална барака. По данни на тъжителя е извършена кражба на 7 броя кошери с пчелни семейства и пчеларски принадлежности. По случая е образувано досъдебно производство.

Контролните органи са съставили 62 акта и 79 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 4 пожара без материални загуби и 2 пожара с нанесени материални щети.

На 4 август е получено съобщение за пожар в лозов масив в района на къмпинг „Добруджа” в град Шабла. Вследствие на пожара са унищожени 10 дка лозови масиви. Причината за възникването на инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

На 5 октомври, около 01:42 часа е получено съобщение за горящ лек автомобил по ул. „Иван Вазов” в град Добрич. Изпратените екипи успяват в 02:34 часа да потушат огъня. Вследствие на пожара е унищожена задната част на автомобила. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

06.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ