Dobrich News Добрич новини

Пожари срещу зимния отоплителен сезон

На 2 октомври, около 17:35 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,05 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.И. (42 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 2 октомври, след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик е установен и задържан криминално проявения Й.П. (33 г.) от град Балчик. Установено е, че мъжът е съпричастен към взломна кражба на велосипед от избено помещение извършена на 30 септември т.г. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на радио CD плейър и слънчеви очила от лек автомобил, извършена на 28 септември т.г. Работата по изясняването и документирането на престъпната дейност на мъжът продължава по описа на РУП Балчик.
На 2 октомври, около 14:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път град Добрич посока град Балчик, на около 1 км. от село Соколово. Установено е, че водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща в нива по посока на движението си. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по превозното средство. Водача е отведен в МБАЛ Добрич, и след обстоен преглед е освободен с диагноза охлузни рани. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство е с отрицателен резултат.

Контролните органи са съставили 16 акта и 49 фиша за констатираните от тях нарушения.
[next]
На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани десет пожара без материални загуби и два пожара с нанесени материални щети.

На 2 октомври, около 09:27 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Дуранкулак, обл. Добрич. Изпратените екипи на РСПБЗН Шабла и РСПБЗН Каварна успяват да потушат огъня в 12:20 часа. Вследствие на пожара са унищожени 80м2 покривна конструкция, домашно имущество и са опушени 50 м2 стени, спасени са прилежащите две сгради стопанска постройка и гараж. Причината за възникването на инцидента е неправилно боравене с газов котлон.
На същата дата, около 22:05 часа е получено съобщение за пожар в апартамент на територията на град Балчик. Изпратените екипи на РСПБЗН Балчик потушават огъня в 22:45 часа. Вследствие на пожара са унищожени 6 броя бяла техника и са опушени 40 м2 стени. Причината за възникването на инцидента са неправилно ползване на отоплителен уред

03.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ