Dobrich News Добрич новини

Алкохол по пътищата води до ПТП в Балчик

На 7 октомври, около 04:55 часа е получено сигнал от ЕЕН 112 за настъпило ПТП в град Добрич на кръговото кръстовище за град Балчик. Изпратените екипи на място установяват, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост е напуснал пътното платно и се намира в зелените площи на кръговото кръстовище. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, установява наличието на 2,35 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.А. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 7 октомври, около 11:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от стопански двор на територията на с. Главанци, общ. Тервел. Установено е, че за времето от 4 октомври до 7 октомври чрез взлом неизвестен извършител е проникнал в складово помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 2 тона слънчоглед. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

На 7 октомври, около 19:00 часа е получено съобщение от дежурен оператор на ЦСМП Добрич за постъпила жена пострадала при ПТП. Установено е, че на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Отец Паисий” и ул. „Батак” в град Добрич, водач на лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация не пропуска пресичащата 52 – годишна жена от град Добрич, вследствие на което възниква ПТП. Водача на автомобила откарва пострадалата до ЦСМП Добрич, където след обстоен преглед, същата е освободена за домашно лечение с диагноза – изместена дясна раменна става, без опасност за живота. Двамата участници в ПТП са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. На водача на МПС е съставен АУАН по ЗДвП.

Контролните органи са съставили 29 акта и 40 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич не са регистрирани пожари.


08.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ