Dobrich News Добрич новини

Пешеходец пострада в Добрич

На 6 октомври, около 12:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на бул. „Добруджа” и бул. „25 –ти Септември” в град Добрич. Установено е, на червен сигнал на светофарна уредба, пешеходеца И.А. (41 г.) от град Добрич пресичайки кръстовището е застигнат и блъснат от лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал пешеходеца, който след обстоен преглед в ЦСМП Добрич е освободен за домашно лечение с охлузни рани. Двамата участници в ПТП са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. На пешеходеца е съставен АУАН по ЗДвП.
На 6 октомври, около 10:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по гл. път II-29 преди кръстовището за с. Равнец, обл. Добрич. На място е установено, че водач на ППС – кон с каруца извършва маневра завой, като отнема предимството на движещия се лек автомобил „БМВ” със софийска регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по автомобила и ППС. Водача на ППС и возещото се в каруцата 11 годишно момче, и двамата от град Генерал Тошево са прегледани във ФЦСМП и освободени за домашно лечение с диагноза съответно пукнати 2 ребра на водача на каруцата и натъртвания при момчето. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Генерал Тошево.
[next]
Контролните органи са съставили 27 акта и 31 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 7 пожара без материални загуби и 1 пожар с нанесени материални щети.
На 6 октомври е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот на територията на град Балчик. Вследствие на техническа неизправност в газова бутилка е пострадала жена от град Балчик, която е с изгаряния по крайници и лице. Унищожени са 2 броя бяла и черна техника и са опушени 50 м2 стени.

07.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ