Dobrich News Добрич новини

Недоглеждане - водещо до фатален край

На 20 септември, около 05:20 часа е получено съобщение за настъпило ПТП в с. Стефаново, общ. Добричка. Установено е, че водач на товарен автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация блъска движещата се вдясно по пътното платно 68 – годишна пешеходка. Вследствие на настъпилото ПТП жената почива на място. Водача на МПС е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 септември, около 23:15 часа в град Тервел автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,86 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.И. (47 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Контролните органи са съставили 99 акта и 192 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 16 пожара на сухи треви без материални загуби и 5 пожара с нанесени материални щети.

На 22 септември, около 16:03 часа е получено съобщение за възникнал пожар в района на къмпинг „Добруджа” край град Шабла. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 20:15 часа. Вследствие на пожара са унищожени 50 дка лозови масиви. Спасени са прилежащите 150 дка лозови масиви. Причината за възникването на инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

23.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ