Dobrich News Добрич новини

Медийния шампионат в Албена

Българите с медали от световното първенство по тенис за журналисти.

Медийния шампионат в Албена навлиза в решителната си фаза. В отделните възрастови групи нашите представители достигнаха до полуфиналите и по този начин си осигуриха медали. При жените ще се срещнат шампионката на страната Десислава Кулелиева и Йоана Андреева, което означава че ще има наша преставителка на финал. От другата страна на схемата предстои оспорвано руско дерби между Балашова и Ерастова. При мъжете в групата над 45 години Георги Дончев ще играе срещу поставения под номер едно унгарец Ласло Нон. В горната възрастова група отново имаме двама преставители.
Тодор Попов ще срещне многократния шампион от Полша Андрей Карчевски, а Борислав Костурков ще играе срещу Владимир Аницинов от Македония. Своите шансове имаме и при игрите на двойки където наши представители ще срещнат някои от досегашните шампионе в досегашните шампионати. Срещите на 5 септември, са с начален час 9.30, а входът е свободен.

Престижното състезание се организира с подкрепата на пенсионно-осигурителна компания ДСК Родина, Първа инвестиционна банка, Софарма и Ел Би Булгарикум.

В свободния ден от програмата журналистите се включиха в турнир по плажен тенис като там най- добри бяха Братислав Янич от Сърбия и Боян Главич от Словения.