Dobrich News Добрич новини

Как се спира ТИР с пиян шофьор

На 18 септември, около 13:45 часа на КПП Варна автопатрул подават сигнал за спиране със стоп палка на товарен автомобил „МАН” с турска регистрация. Водача на МПС не спира и продължава движението по околовръстен път посока град Балчик. Малко по-късно товарния автомобил е спрян с помощта на звуков и светлинен сигнал. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита 2,83 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан турския гражданин Б.А. (49 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 18 септември, по ул. „Струма” в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с бургаска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,74 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Балчик е задържан С.Д. (44 г.) от с. Сенокос, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 18 септември, около 17:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на бул. „25-ти Септември” и ул. „Батовска”. На място е установено, че 50 – годишната К.Т. от град Добрич водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация при извършване маневра „завиване на ляво” не пропуска насрещно движещия се велосипедист. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал 48 – годишния велосипедист от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на 6,7,8-мо десни ребра, без опасност за живота. Водачите на превозните средства са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита отрицателен резултат. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
Контролните органи са съставили 26 акта и 61 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 3 пожара без материални загуби.

19.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ