Dobrich News Добрич новини

Апаши и алкохолици

На 4 септември, около 02:50 часа е получено съобщение за извършен грабен от търговски обект на територията на град Балчик. Установено е, че около 02:40 часа неизвестен извършител напада служител на обекта и след като му нанася удари в областта на главата, същи извършва кражба на сумата от около 300 лева и 22 броя кутии с цигари от различни марки и напуска местопроизшествието. След проведени процесуално следствени действия от служителите на РУП Балчик е установено, че извършителя на деянието е М.Н. (24 г.) от град Балчик. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на ОД МВР Добрич, в град Варна е установен и задържан извършителя на грабежа. М.Н. е транспортиран до РУП Балчик, където е задържан за срок от 24 часа. Процесуално следствените действия по случая продължават.
Трима души са задържани за 24 часа за управление на МПС след употреба на алкохол.
В 21:03 часа в град Добрич, по ул. „Гоце Делчев” автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от Г.Г. (64 г.) от град Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,07 промила в издишания от водача въздух.
Около 00:06 часа по бул. „Добруджа” е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация, управляван от Н.Д. (47 г.) от с. Плачидол, общ. Добричка. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,85 промила в издишания от водача въздух.
Около 15:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Добротица” в град Каварна. Установено е, че товарен автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация, управляван от И.И. (52 г.) от град Добрич при маневра завой на дясно губи контрол над МПС, и се блъска последователно в пътен знак и уличен стълб. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,22 промила в издишания от водача въздух.
По трите случая се работи в условията на бързи полицейски производства.

Контролните органи са съставили 17 акта и 39 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар с материални загуби.
05.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ