Dobrich News Добрич новини

Алкохол по пътищата

На 2 септември, около 21:35 часа по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,5 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Ж.Ж. (53 г.) от град Добрич.
На 3 септември, около 02:00 часа по ул. „Дунав” в град Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,2 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Е.Д. (22 г.) от град Добрич.
По двата случая са образувани бързи полицейски производства.
На 2 септември, около 08:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от стопански двор на територията на с. Лозенец, общ. Крушари. Чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил кражба на около 315 литра дизелово гориво от селскостопанска машина намираща се в имота. След проведени оперативно издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – А.В. (19 г.), Х.В. (21 г.) и Й.Г. (18 г.), и тримата от град Добрич. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

Контролните органи са съставили 24 акта и 57 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един пожар без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

На 2 септември, около 15:30 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на с. „Бежаново”, общ. Генерал Тошево. Изпратените екипи на РСПБЗН Генерал Тошево, успяват да потушат огъня около 20:50 часа. Вследствие на пожара са унищожение 85 м2 покривна конструкция, 400 бали слама, седем тона царевица и електрически машини. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

03.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ