Dobrich News Добрич новини

Алкохолици по пътищата

На 30 август, около 20:45 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, автопатрул спират за проверка мотопед без регистрационни табели. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,65 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Тервел е задържан С.Ю. (31 г.) от град Добрич. По случая се работи в условията на незабавно полицейско производство.

На 30 август, около 22:10 часа в центъра на с. Каблешково, общ. Тервел автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача не притежава СУМПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Тервел е задържан Л.Х. (34 г.) от с. Каблешково. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 август, около 22:20 часа в град Тервел, автопатрул спират за проверка мотопед без регистрационни табели. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,40 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Тервел е задържан С.С. (38 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 август, около 01:40 часа в с. Кранево автопатрул спират за проверка лек автомобил „Шевролет” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,10 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Албена е задържан Й.Н. (44 г.) от с. Кранево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Контролните органи са съставили 61 акта и 192 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани четири пожара без материални загуби и два пожара с нанесени материални щети.

На 30 август, около 03:55 часа е получено съобщение за горящ автомобил в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. Вследствие на пожара е унищожено купето на лек автомобил „Алфа Ромео” с добричка регистрация. Работата по установяване на причините довели до възникването на инцидента продължава по описа на Първо РУП Добрич.

На 31 август е получено съобщение за пожар в частен имота на територията на с. Поп Григорово, обл. Добрич. Вследствие на пожара са унищожени 70 м2 покривна конструкция, бяла и черна техника. По първоначална информация, късо съединение в електрическата инсталация е причината за възникването на инцидента.


01.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ