Dobrich News Добрич новини

Грабежи от възрастни хора

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП Добрич са задържани извършителите на серия грабежи.
На 10 септември, около 20:40 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич, неизвестени извършители чрез нанасяне на удар в лицето отнемат от владението на 53 г. жителка на град Добрич дамска чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, сумата от 230 лева и лични документи.
На 11 септември, около 20:00 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич, неизвестени извършители нападат 68 г. мъж от град Добрич. Чрез използване на сила, същите отнемат от владението му найлонов плик с намиращите се в него лични документи и сумата от 1 500 лева.
Около 21:05 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич в района на църква „Св. Димитър”, неизвестни извършите чрез използване на сила отнемат от владението на 48 г. жена от град Добрич дамската чанта с лични вещи.
На същата дата около 21:35 часа по ул. „Емона” в град Добрич неизвестни извършители чрез издърпване отнемат от владението на 69 г. жена от град Добрич чанта. По данни на тъжителката в чантата са се намирали лични документи, мобилен апарат и сума пари.
От проведените оперативно издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието. С мярка за неотклонение задържане под стража са С.К. (18 г.), С.Й. (17 г.) и криминално проявения, и осъждан М.А. (25 г.), и тримата от град Добрич. Работата по установяването и документирането на престъпната дейност на извършителите продължава по описа на Първо РУП Добрич.

На 14 септември, около 02:20 часа в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Балчик задържан И.Х. (37 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 септември, около 21:50 часа в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,88 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.М. (29 г.) от град Балчик. По случая се работи в условията на бързо полицейско производство.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 7 пожара без материални загуби.

15.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ