Dobrich News Добрич новини

Пострадало дете в катастрофа и пожар

На 28 септември, около 23:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Миладиновци, общ. Добричка. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадало 14 годишно дете, возещо се в автомобила. Същото е откарано в ЦСМП гр. Добрич със съчетана травма на гърди, глава, корем, счупен ляв глезен и дясно бедро, и с опасност за живота. На водача на МПС е взета кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.
Контролните органи са съставили 16 акта и 58 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 1 пожар без материални загуби, един пожар с нанесени материални щети и три технически помощи за отстраняване на паднали дървета вследствие на природни явления.

На 28 септември, около 21:25 часа е получено съобщение за възникнал пожар в масивна сграда по ул. „В. Левски” в град Добрич. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН Добрич, който успяват да потушат огъня в 23:50 ч. Вследствие на пожара са изгорели напълно две помещения на третия етаж в сградата с намиращите се в тях документи, мебели, бяла и черна техника. По първоначална информация, причината за възникването на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.

29.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ