Dobrich News Добрич новини

С 2 промила алкохол зад волана?

На 6 септември, около 22:50 часа по ул. „Приморска” в град Балчик автопатрул спират за проверка лек автомобил „Волво” със софийска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,36 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Балчик е задържан Г.З. (35 г.) от град София.
На 7 септември, около 21:40 часа по бул. „Трети март” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от С.С. (47 г.) от град Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,5 промила в издишания от водача въздух.
На 8 септември, около 00:54 часа е извършена проверка на лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация управляван от Д.Д. (31 г.) от град Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,99 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа, водача на МПС е задържан в Първо РУП Добрич.
По трите случая са образувани бързи полицейски производства.

Контролните органи са съставили 75 акта и 187 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един пожар с материални загуби и седем пожара без нанесени материални щети
.
08.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ