Dobrich News Добрич новини

Кулинарна фиеста, организирана от Холандското училище

ДВУДНЕВНАТА КУЛИНАРНА ФИЕСТА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР В ДОБРИЧ
ПРОДЪЛЖАВА И ДНЕС

Атрактивното международно кулинарно изложение можете да посетите и днес (11 юли 2014 г.) в комплекс „Летен театър“ – гр. Добрич от 13,00 до 19,00 ч. Изложението дава трибуна за изява на професионални и талантливи млади готвачи от страната и чужбина, които споделят с посетителите своя опит и вдъхновение в областта на кулинарните изкуства.
[next]
Всички, решили да посетят изложението, ще могат да опитат от над 15 вида изтънчени гурме ястия, поднесени в елегантни дегустационни порции, както и да се насладят на колекцията от над 10 вида хляб, приготвени по различни технологии. За ценителите на нестандартните кулинарни изживявания, с много старание от организаторите са приготвени екзотични апетайзери, галещи небцето хапки и други изкушения. Не са подминати и десертите като прясно изпечени бисквити, бананов хляб и др.
[next]
Естествено, акцентът отново е поставен върху националната кухня, поднесена по иновативен и атрактивен начин от пазителите на традициите. Днес в сесии на живо участниците от България, Украйна, Перу и др. ще приготвят директно пред погледа на зрителите специалитети от родната си кухня. От участниците очакваме да демонстрират иновация в своето представяне – замяна на един или повече от продуктите в традиционната рецепта, нова технология на приготвяне на добре познати ястия, интересен начин за декориране и поднасяне, или нещо ново, различно и атрактивно.

Събитието може да се наблюдава на живо в интернет на адреса на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ – www.culinaryarts.bg. Изложението няма състезателен характер, а цели да популяризира кулинарията като фактор за развитието на туризма.

Входът за изложението и дегустациите е напълно безплатен, а всички жители и гости на град Добрич, които търсят вдъхновение за собствените си кулинарни творения – добре дошли!