Dobrich News Добрич новини

Временният синдик на TV7 против агресията на охранителите

Адвокат Панайот Велков твърди, че няма да пречи на нормалната работа на двете медии
Временният синдик на TV7 също e против бруталното нахлуване на охранители в сградата на медията. По думите на адвокат Панайот Велков още днес той ще разговаря с управителя на частната фирма, наета да гарантира сигурността му, докато се опитва да влезе в сградата. Днес в късния следобед юристът се срещна с адвокатите на двете медии.

Повече от 20 дела, по които бургаският адвокат Панайот Велков е бил страна в търговското отделение на Софийския градски съд (СГС), го превърнаха в синдик на TV7 ЕАД и BBT. Изборът му бил случаен, твърди юристът, макар че издържал изпита едва тази година. С дела по несъстоятелност се занимава от пет години.

Временен синдик влиза в телевизиите, за да "запази" имуществото на фирмите. По думите на Велков той не е срещнал съдействие при изпълнение на служебните си ангажименти и това наложило да се обърне към частна охранителна фирма, която остана в сградата много след неговото излизане.

От списък с 200-300 синдици съдът е избрал именно адвокат Велков. Допирни точки между него и съдебния състав няма, категоричен е юристът. Не познава лично Николай Бареков, няма търговски отношения и с кредитора "Ноу фрейм медия България". Твърди, че няма да пречи на нормалната работа на TV7 ЕАД и BBT.