Dobrich News Добрич новини

47 военнослужещи от Българската армия продължават и днес да оказват помощ при преодоляването на последиците от наводнението в Добрич

Продължава разчистването на коритото на р. Добричка, която по време на бедствието наводни ниските части на града. От 27 юни насам, с активното участие на военнослужещи от Сухопътни войски, е разчистена голяма част от коритото на реката.

Днес, 3 юли, лично командирът на военно формирование 54060 - Шумен подполковник Веселин Христов, е проверил на място изпълнението на задачите в засегнатите части на града. 47 военнослужещи са разпределени в две модулни групи: 15 души работят по сортиране, изнасяне и изхвърляне на похабеното имущество от склада на ДКЦ - 2 Добрич; втората група продължава разчистването на отводнителния канал от дървета, храсти и други отпадъци, като процесът е съсредоточен в района на речното корито до бензиностанцията на OMV.

При много добра координация с институциите в града, продължава процесът на възстановяване на нормалния живот в пострадалия от наводнението Добрич, е оценката на Областния управител Недко Марчев.