Dobrich News Добрич новини

Лятна литературна Академия "ЙОРДАН КРЪЧМАРОВ"- отложена

/Приятели, поради бетственото положение в Добрич, срещата с поета Митко Динев се отлага. Ще се смеем по до друго време с чудестните стихове на поета, сега трябва да запретнем крачоли и да си помогнем - Сашо Серафимов/На 20 юни от 18,00 ч. в рамките на ЛЯТНА ЛИТЕРАТУРНА АКАДЕМИЯ "ЙОРДАН КРЪЧМАРОВ" в семеен хотел "Villa di Poletta" ще гостува невероятния МИТКО ДИНЕВ, автор на еротични стихове посветени на Жената, на Социалната система, на Политиците и техните добри дела.

Организатори: Сдружението на писателите - Добрич и Семеен хотел "Villa di Poletta"- Добрич
Митко Динев е роден през 1950 г. Фабрикант, капиталист, чорбаджия-изедник, поет с китара и фабрики, един от собствениците на "Загора холдинг" - структура, занимаваща се изключително с производство. Инженер по професия. Автор на четири стихосбирки с остра политическа и социална сатира, на повече от 1200 епиграми, на три компакдиска с бардовско творчество, между които добре известните "Цирк България" и "Записки от пансиона на самотните души". Живее и работи в Стара Загора.
И отново той:
„…Всъщност нека ви напомня още веднъж, че тук ще чуете неща, от които ще ви настръхне косата, затова пък на тези от вас, които нямат коса, естествено, нищо няма да им стане... Ако все пак се престрашите и сте решили да останете, нека поне да ви предупредя, че това четиво в никакъв случай не трябва да ви накара да се замислите. Винаги съм твърдял, че най-вредните хора на тоя свят са писателите-мислители, защото ако нормалните писатели склоняват хората към сън, то писателите-мислители ги склоняват към безсъние. Така че в никакъв случай - размисли, изводи, анализи и прочее и ако сте запомнили това, нека тогава да не губим време и да започваме…”
...
"Господи, прости ми този грях,
за туй, което тука съм написал...
Но ако нейде предизвика смях,
Тогаз недей!... Тогава няма смисъл!"


Шпионска епиграма
Тя изстена страстно:”I love you”!
Изтръпнах! Да не е от ЦРУ?!
Но като гледам как и се ...:
“Своя!-викам си. От KГБ!…”


....
Всички ние с вас сме въобще
заложници на времето застинало,
защото къмто светлото ни бъдеще
ни водят хора все със тъмно минало.

....
Странно става в управляващата клика!
Другаде таквоз не съм видял!
Проститутки да се глезят с политика,
политици да говорят за морал!...