Dobrich News Добрич новини

Плакет на Областния управител получи учител от Езикова гимназия

За поредна година Областният управител на Добрич подкрепи участник в Националния конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, организиран от Програма „Приятели на България" и Министерство на образованието и науката. Отличеният педагог е Дияна Боева - учител в ЕГ „Гео Милев", гр. Добрич, която днес бе поканена в кабинета на Областния управител Недко Марчев да получи наградата си за номинирания доклад на тема: „Литературен фестивал в памет на Леда Милева".
Конкурсът се организира от Международна фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата, под почетния патронаж на министър проф. д-р Анелия Клисарова. В рамките на конкурса, преподаватели от България и Русия са представили добри практики и съвременни форми на работа с деца.

Дияна Боева е родена в Добрич. Завършила е българска филология. Работила е като журналист, редактор и учител по литература. Има публикации във в. „Литературен вестник", в. „Култура" и в няколко online издания, както и в различни сборници от научни конференции. Aвтор е на сборника с разкази „Вселенските улици на мълчанието" (2010), както и на образователни помагала (в съавторство) по български език и литература за ХII клас. Нейният проект The Literature Blog (http://theliteratureblog.wordpress.com) «Зона за четене и писане» получава първа награда на осмото издание на конкурса (2011) на Департамента за усъвършенстване на учители-София („СУ Св. Климент Охридски"), за иновации в образованието, категория Продукти в областта на хуманитарните дисциплини. През 2013 година получава наградата на Столичната библиотека за курса си за творческо писане, както и награда от МОН за практики, които обвързват литературата с гражданското образование.