Dobrich News Добрич новини

Нова мода в престъпленията

На 28 май в РУП Албена е получено съобщение за самоделно взривно устройство /СВУ/, в хотелски комплекс на територията на К.К. Албена. На място са изпратени полицейски служители, които след обстоен преглед на всички стаи и помещения на комплекса не установяват наличието на взривно вещество. Персонала и настанените туристи са пренасочени към други хотели, като комплекса е запечатан и се охранява за срок от 24 часа. Днес отново ще бъде извършена проверка за наличието на СВУ.
На същата дата около 23:22 часа е получено съобщение за СВУ в питейно заведение на територията на К.К. Албена. При извършената проверка от полицейските служители, в заведението не са открити СВУ. Управителят на заведението е запознат със случая, същия отказва запечатване на сградата за срок от 24 часа и по негово желание обекта продължава работа.
Работата по двата случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУП Албена.
На 28 май е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Селце, общ. Каварна. Установено е ,че за времето от 20:00 часа на 27 май до 07:30 часа на 28 май, от селскостопански машини паркирани пред частен дом, неизвестен извършител е извършил кражба на два броя акумулатори и 50 литра дизелово гориво. При извършения оглед на място е установено, че e извършена кражба и на акумулаторна батерия от товарен автомобил „Мерцедес” паркиран в близост до селскостопанските машини. Образувано е досъдебно производство по описа на РУП Каварна.
Контролните органи са съставили 10 акта и 20 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар без материални щети.
29.05.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ