Dobrich News Добрич новини

Предупредете възрастните хора за Телефоните измами!

На 30 май, около 07:40 часа е получено съобщение за възникнал ПТП по ул. „Батовска” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация при движение по ул. „Батовска” посока кв. „Добротица” блъска внезапно пресичащия пешеходец В.В. (28 г.) от град Добрич. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал пешеходеца, който е настанен в отделение „Ортопедия” ори МБАЛ Добрич с фрактура на десен крак без опасност за живота. На двамата участници в ПТП е взета кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 30 май, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Поп Груево, общ. Тервел. По данни на тъжителя неизвестен извършител е проникнал в жилището му й е извършил кражба на сумата от 360 лева и златни накити с общо тегло около 23 грама. След незабавно проведени оперативно издирвателни мероприятия е установено извършителя на деянието – малолетния С.И. (9 г.) от с. Присад, общ. Генерал Тошево. Част от вещите обект на кражба са върнати на тъжителя. Работата по случая продължава по описа на РУП Тервел.
На 30 май, около 18:50 часа в РУП Тервел се тъжи Н.С. (85 г.) от град Тервел. По данни на тъжителката, около 14:00 часа на същата дата е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият доктор заявява на възрастната жена, че сестра й е пострадала настанена в болница и за лечението й е необходима сумата от 12 000 лева. Около 15:30 часа пред жилището си пострадалата предава сумата от 6 550 лева. След проведени оперативни издирвателни мероприятия от служители на РУП Тервел са установени извършителите на които жената предава сумата пари. С протокол за доброволно предаване Г.А. (23 г.) и С.С. (20 г.) от град Тервел доброволно предават сумата от 6 450 лева. Работата по случая продължава по описа на РУП Тервел.
Контролните органи са съставили 14 акта и 15 фиша за констатираните от тях нарушения.
На територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар без материални щети.
31.05.2014 г.
ОД НА МВР ДОБРИЧ