Dobrich News Добрич новини

Пролетен пленер "Музикални пърформанси"

От 21 до 23 май 2014г. на територията на ДКИ КЦ "Двореца" – Балчик, ще се проведе пролетен пленер на ученици от осми клас и техните преподаватели - Георги Кенаров и Димитър Борисов от НУИ "Добри Христов" - Варна. За поредна година, красотата на природа и архитектура, културните и идейни завещания на миналото, ще вдъхновяват младото творческо поколение. 20-те ученици и техните преподаватели са част от специалността "Изящни изкуства и Рекламна графика" във варненското училище по изкуствата.
Още на 20 май в галерия "Тихото гнездо" ще бъде открита изложба, озаглавена "Пролетни настроения в Двореца". Представените в нея творби са дело на същите млади художници от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна. Част от самата изложба ще бъдат и музикалните изпълнения на ученици от специалност фолклор към училището.
След 23 май пролетният пленер ще продължи в град Варна. Творбите - акварели ще бъдат представени в заключителна изложба на територията на ДКИ КЦ "Двореца". Пресцентър на ДКИ КЦ "Двореца" Балчик.