Dobrich News Добрич новини

Катастрофа, кражба и инцидент

На 24 май, около 15:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на КПП за град Варна. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост по пътя град Варна – град Добрич допуска ПТП. Водача губи контрол над МПС, удря се в пътен знак вляво по посока на движение, преобръща се в насрещната лента след което спира движението си в крайпътно дърво и ограда.
Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали водача и двамата пътници в автомобила, които след обстоен преглед в ЦСМП са освободен с охлузно-контузни рани, без опасност за живота. Водача е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. На водача на МПС е съставен АУАН по ЗДвП.
На 24 май, около 11:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на територията на град Балчик. Установено е, че за времето от 14:00 часа на 23 май до 11:30 часа на 24 май, чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителката е извършена кражба на златни накити около 20 грама и хранителни продукти. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУП Балчик.
На 24 май, около 19:45 часа е получено съобщение за пострадал мъж в нива, находяща се в землището на с. Тригорци, общ. Балчик. Установено е, че при работа с прикачено оборудване на трактор е бил притиснат М.И. (43 г.) от град Добрич. Пострадалия е откаран в МБАЛ Добрич, след което е транспортиран в болница „Св. Анна” в град Варна с фрактура на челюстна кост. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Балчик.
На 24 май е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. „Полк. Чунчево”, общ. Каварна. Установено, е че за времето от 13:30 часа на 23 май до 17:30 часа на 24 май, чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в гаражно помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на велосипед, електрически машини и около 114 литра ракия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.
Контролните органи са съставили 36 акта и 44 фиша за констатираните от тях нарушения. На територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар без материални щети. 26.05.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ