.

Стартира новата учебна година и за бъдещи учители в Добрич

СТАРТИРА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В КУРСА ЗА ПОДГОТОВКА НА БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ В ДОБРИЧ

На 26 септември (понеделник) стартира вътрешно-методическата учебна година в Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“. Повод стана стартът на тазгодишния Курс за придобиване на професионална квалификация „Учител“. Началото бе сложено с открит урок по „Маркетинг и реклама“с ученици от гимназията от 11. клас.
Настоящи и бъдещи учители заедно с проф. Димитрина Каменова, ръководител на Департамента за модерни обучителни методи към ВУМ и на Програмата за придобиване на педагогическа правоспособност имаха възможността не само да наблюдават урока, но и да дискутират по темата „Модерното образование - от опита към теорията“.
Жулияна Георгиева, учител по Маркетинг и Мениджмънт в ПГТП „Райко Цончев“, заедно със своите ученици проведе урок за усвояване на нови знания. Темата бе „Маркетингов микс“, а ходът на урока започна с практическа задача и завърши с представяне на теоретични знания. Чрез поставената още в началото на часа практическа задача в отделите по Маркетинг (за работа по групи)г-ца Георгиева демонстрира метода „учене чрез правене“, при който учениците приемат и изпълняват не роля на слушатели, а на активни маркетолози. Така още в началото на курса за подготовка на учители Департаментът за модерни обучителни методи задава параметрите на едно ефективно и привлекателно образование чрез новаторски педагогически диалог.
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

VUM 6770887227302499145

Публикуване на коментар Default Comments

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]

emo-but-icon

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.bestjobs.bg

Jobs.Dobruja.com

Какво искате да четете на сайта ни?

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

me.bestjobs.bg

me.bestjobs.bg

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item