.

66 добруджанци подадоха заявления за промяна на осигуряването си за втора пенсия

Вече една година офисът на НАП в Добрич приема заявления за промяна на осигуряването от универсален пенсионен фонд във фонд „Пенсии“ на НОИ. Става въпрос за възможността за избор на осигурените лица за това, къде да се превеждат вноските им за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) - в частен фонд или във фонд „Пенсии“ на НОИ. От 4 септември 2015 година до момента 66 добруджанци са се възползвали от предоставената възможност, като са подали заявления в местния офис на Агенцията.

От НАП Добрич напомнят, че промяната на осигуряването от универсален пенсионен фонд във фонд „Пенсии“ на НОИ и обратно става със заявление по образец. Заявление се подава в компетентната териториална дирекция на НАП. Документът трябва да се представи или лично, или от друго лице, упълномощено с изрично нотариално заверено пълномощно, или по интернет с квалифициран електронен подпис на осигуреното лице.

Вноските за т. нар. „втора пенсия“ започват да се превеждат в новия фонд (частен или фонд „Пенсии“ на НОИ) от първо число на месеца, следващ месеца, в който е подадено заявлението. НАП има ангажимент да уведоми както частния фонд, така и НОИ, за избора на осигуреното лице. Осигуреното лице ще може отново да направи нова промяна едва след изтичането на една година от последния му избор. 
Reactions: 
Добрич, България Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

НАП 825281213907837127

Публикуване на коментар Default Comments

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]

emo-but-icon

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.bestjobs.bg

Jobs.Dobruja.com

Какво искате да четете на сайта ни?

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

me.bestjobs.bg

me.bestjobs.bg

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item