Горещи Новини / Breaking News

Регистратурата на" Бърза помощ" Добрич си го премести в другия ...

Както обещах да ви държа информирани по въпроса с некомпетентността на служещите зад Регистратурата на "Бърза помощ" - Добрич, вчера имах изключително добро настроение, поради факта, че най-новата им служителка на Регистратурата там, ме обслужи адекватно. Днес, за пореден път, 32-ри и 33-ти служител ме попитаха, защо аджеба ни им "съ маана от глъвъта" проста, а и колко дни имам още манипулации, че вече им досаждам яко. Ваш'та кожа, неощавена, си мисля аз, и обяснявам за пореден път, че имам частен фонд за допълнително осигуряване и за да ми признаят разходите ми изискват надлежна документация - фактура за направени разходи. На следващия, който ме попита защо ми е фактура, ще го поздравя по майчина и лелина и ... линия пред свидетели! Досадни сте ми, нали не мислите, че ми трябва всеки божи ден да се занимавам с вас? И аз имам нужда да поиграя голф и да си пия питието в джакузито. Що така бе хора? Що така става все с хубавите хора като мен? А, да ви се помоля, а? Биричка да ви отворя ли?
Давам 10 левова банкнота - ми нямали да ми развалът. Подавам кредитна карта - ми нямали апаратче. 'Ми, какво имате? - приемаме само пари в кеш (точни). А билети за тролейбуси продавате ли? :)))) Изпратиха ме да ги разваля, остреща в баничарницата. Аз куцам и съм отишъл да ми помогнат понеже страдам; да аз съм един Страдалец, а те мене по дяволите ме пращат за кой ли път? 8 дни вече. - Колко още инжекции имате? - ме бъзикат. - Още 2(дни), ги успокоих, но нали не смятате, че ще спра да ви навестявам редовно след това :)
[next]
Осигурен съм по ТЕЛК веднъж, плащам двойна Здравна осигуровка като собственик на бизнес и накрая трябва да си платя мускулната манипулация, за която изисквам застрахователят от частния ми фонд да ми възстанови средствата по моето здраве. Кое му е чудното тук? Не признават кредитната ми карта в болницата, и по този начин не признават парите ми. Предлагам да им се помолим на Регистратурата! И това ако не е Безочие - здраве му кажи!
МОЛЯ ВИ ДА МИ ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ
И дърводелец ли нямате?
[next]
Спомнете си за една добре изразяваща се служителка в предните ми статии(заплашвал съм ги, че искам Фактура:))))). Е, днес тя ме обслужи, с видимо бясно настроение към моята драгоценна особа, понеже екземплярите на кочана с фактурите били по 3 страници индигирани!!! И касовият бон не прикрепят все още към фактурата, а едното без другото и за тоалетни нужди не става. Ми ХАЛ ХАБЕР няма горката, сигурно ме сънува вече. Не пожела да разбера името и, дори ми забрани да я снимам. Май си помисли, че е звезда. Ми не е звезда, поне не и в моя филм! Да се съдим предлагам за пореден път! АНОНИМНОСТТА е до време, уважаеми!
[next]
Установих, че имат страх от телевизия. Между другото съм собственик и на международна телевизия, и държа да показвам България в една добра светлина по цял свят. Подканиха ме да извикам екип там. То не е нужно да викам екип, след като аз мога на момента да превключа и пренасоча излъчването на излагациите в болницата в Добрич. Директно по цял свят, това ли искате? Не ми е слаб куртака, просто не ми се занимава с вас - за пореден път ви го казвам бе хора.
[next]
Според основния закон в една Държава, наречен Конституция, в случая на Република България, именно поради изложеното в този документ ни уважават и другите Държави. Та там се казва, че гражданите на тази територия са суверена(господстващите). Там са описани и защитени основните ни права като граждани на тази територия. Не е нужно да познаваме всички нормативни документи, за да си знаем основните права. Така, че тук не става дума за сложни неща. След като в под-нормативен документ, визирам Закона за Здравето, се казва, че на Спешна медицинска помощ има право всеки гражданин на тази територия, безплатно.
ЗАЩО са тези Служители на Регистратурата в "Бърза помощ"? Дали гледат някъде кой е осигурен или не. Не видях разлика като съм осигурен. Ами от другия месец мога да спра официално да се осигурявам. И по закона, пак са длъжни да ме съживят при нужда. Кой ще ме спре да прекратя да си плащам осигуровките за здраве?
Пример: Влизам с охапване от комар в Бърза помощ, какво толкова ме държат и РЕГИСТРИРАТ служителките Х - на брой зад витрината?
Подиграваха ми се отново днес, през витринката СИ(тяхна ли е?), на която пише Продаваме Жетони :) Това, че сте подписали Тарифите, не означава, че са законни :)[next]
Има хора, които, освен че можем да четем, но и го практикуваме често. Не е приятно понеже имало Тарифа, да ни мислят за балъци, кьорави(слепи - от Турски) риби и че не си търсим правата. ХОЛАН(Стига)!

За пореден път помолих за среща с Началника им, прекия разбира се. Ми пак не е на работа днес, макар че бях там в работно време, около 16 часа. Понеже предните дни съм бил след 17 часа и човека е бил нощна. Аз не търся Началника да му губя времето бе хора. Исках да си предложа услугите, разбира се срещу определена сума, да им направя един инструктаж на старите пушки там и да им издам освен Фактура, но и Сертификат за Качество по ISO 9000. Не ме питайте това пък какво е сега, след като аз трябва да организирам,внедрявам и поддържам Система/и по самоконтрол в заведенията си, и всеки ме проверява под лупа. Така и там би било добре; да не ни се подиграват поне. Моля ви, не ни се подигравайте скъпи Служители. Ние си плащаме каквото и колкото прецените да платим, имате го! Изтървавахте ме за слушател и уважението ми към вас се стопи. Не ми се занимава с вас! Но сте се и объркали след като стигнахте до мен! Ако пострада доктор Ботев, няма да оставя нещата така!

Стоян Стоянов

3 коментара:

 1. Анонимен18 юли, 2014 09:04

  Спешното отделение е за СПЕШНИ случаи. Ти какво правиш там? Влез в час вместо да се правиш на интересен. Ако в спешно отделение се преглеждаха само спешни пациенти (с опасност за живота) там обслужването щеше да е на ниво. От навлеци като теб спешно болните не могат да се уредят. Дори и да съм в грешка специално за теб, то точно такива неспешни навлеци изграждат лошото отношение към всички.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Колко да съм им объркал СПЕШНИТЕ случаи? Мисля че стана ясно какво съм правил там, в час да вляза - точно в техния не бих желал. Сега навлеците сме виновни че обслужването не е било на ниво, да и ти си Анонимен, но допускаш че някога е било на ниво. Мисля че след като си плащам и си чакам ред за професионалистите точно там, съм заявил че им имам доверие. Не съм търсил специално внимание мисля че стана ясно в материалите. Не се сърдя и бих се извинил на хора които съм засегнал в случая след като си оправят нещата и отношението най-вече, оставям на вас да отсъдите има ли шанс за всички нас. Сега на колко интересен мога да се направя точно там, не мисля че има смисъл дори. Понастоящем съм в Берлин, да се заредя с позитивизъм за малко, но ще се върна както обещах,
   Защо всички четат каквото им изнася? Да пиша някъде лекар не ми обърна внимание? Ми немога да приема упрека, коментара отразява лично отношение към мен, аз излъгах ли в материалите си - това съди, мен има кои да ме съдят. Стоянов

   Изтриване
 2. Анонимен20 юли, 2014 11:30

  «Регистратурата на" Бърза помощ" Добрич си го премести в другия» ...толкова несериозно и странно звучи това...Новаторски стил, пошлост или какво?
  Това ли е то начина на изказ на уважаван франкофон и местен добрички бизнесмен, «собственик и на международна телевизия” ?!?
  Не Ви е приятно да четете това – засягате се, че коментирам стила Ви, навярно? Е, аз пък съм ВЪЗМУТЕНА от псевдожурналистическото Ви разследване. Какви злоупотреби всъщност търсите и какви злоупотреби намерихте? Да си бяхте направили труда да съберете малко информация преди това?
  Въпросната регистратура е административна единица на Спешно отделение при «МБАЛ - Добрич» АД. За 24 часа обслужва информационно средно около 300 човека по повод на:
  1. Прием в Спешно отделение;
  2. Информация на всеки въпрос на «правоимащи»
  граждани – от «на кой етаж се намира еди какво и кой си», до продажба на така скъпоценните Ви жетони за ТЕЛЕВИЗИЯ, та да не би да пропуснете репортаж на някой журналист за поредната лекарска грешка и престъпление от некомпетентност от наша страна.
  3. Информация на поредния гражданин – «Тоя лекар ще
  ми свърши ли работа» !?!?!
  4. И задължителното поздравяване на роднините ни по
  женска линия или на нас самите.

  За да не си умрем от скука.

  «Досадни сте ми, нали не мислите, че ми трябва всеки божи ден да се занимавам с вас? И аз имам нужда да поиграя голф и да си пия питието в джакузито. Що така бе хора?
  Давам 10 левова банкнота - ми нямали да ми
  развалът. Изпратиха ме да ги разваля, остреща в баничарницата. Аз куцам и съм отишъл да ми помогнат понеже страдам; да аз съм един Страдалец, а те мене по дяволите ме пращат за кой ли път? 8 дни вече.»
  Да поговорим/попишем и за това.
  Сигурно служителките са Ви причинили огромна досада. Сигурно точно заради тях не можете да си пиете пиенето в джакузито. И сигурно пак те Ви пратиха «по дяволите» и въпросната мускулна манипулация не се е осъществила. Навярно поради това, че не сме имала да Ви РАЗВАЛИМ паричките...
  /правопис ли съзирам в «развалът» или журналистическо дирене на неговата липса?/
  И така, Страдалецо. Искам сега да Ви разкажа за другото лице на истината. Макар, че истината има само едно лице.
  Години наред нощен труд. Системно недоспиване. Системна болка, кръв и борба за живот. На хората. Хората около мен, които страдат. Мъки и скърби на техните семейства и близки. Обезверяване. Ярост и безпомощност. И нашата борба – борба с болестта в името на живота.

  Какво получаваме?

  Няма да коментирам финансовото ни възнаграждение. Ще Ви разкажа за нещо друго.
  Агресия от пациентите. Недоверие. Незачитане на личността ни. Оценка на професионалните ни качества от хора с доста по-нисък интелект и образование от нашето.
  Защото в името на благополучието на човека (така определя СЗО здравето - състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие) и на нашето морално задължение да предоставяме все по-качествени здравни услуги на вас, пациентите, ние – лекари и професионалисти по здравни грижи сме задължени да учим и да се образоваме цял живот. И го правим.
  До един момент. После си събираме куфарите и отиваме да работим на друго място. Пак за благото човешко. А не, за «да се заредя с позитивизъм за малко, но ще се върна както обещах» в Берлин...
  И няма да обещая да се върна на никого. Защото Страдалци и пациенти – нямате нужда от мен. Нито аз от такива като вас. (рима се получи)
  Иначе летете до София или където си решите за инжекции, медицински грижи и лечение (ако можете да си го позволите, че като гледам повечето от вас са доста позакъсали).
  И на Еньов ден билки берете – тогава са най-лековити. Няма да ви е нужно касово бонче с телбодче към фактурката за 4 левчета, промоцията ще е вечна.
  И няма да ви залива досада от рецепционистки. Назначени по роднинска линия,за да раздуят щата и да получават милиони за безделие.

  Само свеж въздух, слънце и билки.
  Бъдете здрави, че с такива като нас за къде сте...

  С поздрави: Иванова

  ОтговорИзтриване

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]