Dobrich News Добрич новини

16 000 касови бележки вече участват в новия сезон на Лотарията на НАП

На 10 октомври 2017 г. НАП даде официален старт на втория сезон на Лотарията с касови бележки. 16 000 фискални бона вече участват в новия сезон на томболата. Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са регистрирали бележката от ПОС терминала. Играта ще продължи една година, а голяма награда е 50 000 лева. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.

Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен през декември 2017 г. в сутрешния блок на БТВ. В жребия ще участват всички бележки, регистрирани до 19:59 ч. на 17 декември 2017 г. и издадени след 1 януари 2017 г. включително.
Потребителските профили на участници от първия сезон на Лотарията са вече активни и те могат да въвеждат бележки с вече създадените права за достъп. Всеки нов потребител е необходимо да създаде еднократно свой профил в сайта www.kasovbon.bg, като всеки участник може да въвежда касови бележки без ограничения. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента - дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бонове в профила има всеки, толкова по-голям е шансът за награда.
От НАП напомнят, че е важно хората да знаят, че трябва да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.
В първото издание на Лотарията, което приключи в края на 2016 г. бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв.