Dobrich News Добрич новини

Хронология на полицейските новини от почивните дни

На 29 септември, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 800 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 29 септември, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на фотоапарат и таблет. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 29 септември, около 17:05 часа се тъжи 50-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя, за времето от 23 септември до 17:00 часа на 29 септември чрез използване на специализирана земеделска техника, неизвестен извършител е пожънал 34 дка царевичен посев, находящ се в землището на с. Средина, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 29 септември, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Ал. Кръстев” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в МПС и е извършил кражба на навигация. По случая е образувано досъдебни производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 29 септември, около 21:10 часа в с. Присад, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. При извършената проверка е установено, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Р.Х. (29 г.) от град Добрич. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.



На 29 септември, около 13:05 часа е извършена проверка на частен имот, находящ се на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич, обитаван от И.И. (39 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 септември след проведени ОИМ и ПСД е извършена проверка на частен имот находящ се по ул. „Васил Левски” в град Добрич. В хода на проверката е установено кафяво вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метаамфетамин и суха тревна маса с тегло 65 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Я.Д. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 септември, около 23:20 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Б.Б. (36 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 септември, около 07:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Крапец, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на извънбордов двигател, рибарски мрежи, рибарски въдици ведно с макарите и сумата от 700 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 30 септември, около 04:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че около 03:50 часа, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 720 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 1 октомври, около 04:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект на територията на град Каварна. Установено е, че около 04:10 часа чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от около 200 лева и 15 броя кутии цигари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 30 септември, около 18:00 часа в района на с. Козлодуйци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,67 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.В. (61 г.) от с. Полк. Иваново, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 септември, около 13:20 часа в град Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,18 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.К. (36 г.) от с. Пленимир, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 септември, около 21:30 часа по ул. „Осми Март” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с чужди регистрационни табели. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.М. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.



На 2 октомври, около 00:10 часа е получено съобщение за горящи два броя леки автомобили „Ситроен” и „Пежо” с добрички регистрация, паркирани пред частен дом на територията на град Генерал Тошево. Пожарите са загасени от екипи на РС ПБЗН Г. Тошево. Вследствие на пожара напълно е изгорял лек автомобил „Пежо” и частично изгорял лек автомобил „Ситроен”. По двата случая са образувано досъдебни производства по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 1 октомври, около 13:15 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Росеново, обл. Добрич, обитаван от криминално проявения Д.М. (46 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 октомври, около 16:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 350 лева от частен имот на територията на с. Люляково, обл. Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието 34-годишната Р.Х. от същото село. Сумата обект на посегателството е предадена по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 1 октомври, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на преносима тонколона от търговски обект на територията на град Тервел. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието М.М. (53 г.) от град Тервел. Вещта обект на посегателството е иззета по надлежния ред. По случая се извършва проверка.

На 1 октомври, около 11:00 часа е получено съобщение за взломен игрален автомат в игрална зала, на територията на град Каварна. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.И. (24 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 октомври, около 14:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Подслон, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” поради временно влошаване на здравословното състояние губи контрол над МПС, блъска в крайпътно дърво и се преобръща в канавка. Вследствие на инцидента е пострадал возещия се в автомобила мъж на 93-години. Същия е настанен в МБАЛ Добрич с разместени шийни прешлени и рана на главата, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 1 октомври, около 12:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 преди разклона за с. Царичино, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” при движение от град Балчик посока град Каварна, губи контрол над МПС и се удря челно в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента на място загива водача на автомобила 27-годишна жена от с. Българево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.


02.10.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ