Dobrich News Добрич новини

В Албена се провежда отборния шампионат на Висшата лига по тенис на маса

С издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България във ваканционно селище „Албена“ бе дадено началото на новата състезателна година на федерацията по тенис на маса. Тенис сезонът бе открит лично от председателя на Управителния съвет Стефан Китов, а веднага след това започна отборното първенство на Висшата лига – мъже и жени. В шампионата участват осемте най-добри мъжки и дамски отбора по тенис на маса в страната. В Албена са най-силните наши ракети – националните състезатели, предвождани от шампиона Теодор Александров, европейският вицешампион при хората с увреждания Денислав Коджабашев и Петьо Кръстев – от Дунав (Русе), както и националките Елица Замфирова и Анелия Карова от Асарел Медет (Панагюрище), европейската шампионка за девoйки Мария Йовкова от Стоянстрой (Пловдив), състезаващата се за за Турция бивша българска националка Сибел Исмаилова от Дунав (Русе).

Мачовете във Висша лига ще продължат в четвъртък, а в петък - 13 октомври, от 15 ч. и в събота от 10 ч. ще се изиграят и срещите в мъжката Северна "А" група. След тяхното приключване от 14 ч. ще започнат срещите в предварителните групи на четвъртия международен открит и ветерански турнир "Октомврийска Албена", в който ще се включат и около 30 румънски и руски състезатели.
За празника на българския тенис на маса ваканционно селище Албена е осигурило перфектни условия за игра и настаняване, а както винаги входа в залата за зрители е безплатен, съобщава организаторът Стефан Георгиев.